097 228 17 78
Generic selectors
Тільки точні відповідності
Пошук у назві
Пошук у товарах
Шукати в публікаціях
Пошук на сторінках
Фільтрувати за категоріями
Новини
Рецепти
Статті

Кулінарні помилки

М’ясо зі скоринкою

Якщо ви хочете, щоб м’ясо гарно просмажилося, шматки м’яса мають вільно лежати на сковорідці і не торкатися одне одного. Скоринка на м’ясі утвориться, якщо смажитимете на сковороді з чавуну, або сковороді-гриль. Сковороди з антипригарним покриттям підходять для тушіння.

 

Як солити пасту

Золоте правило у приготуванні- добре посолена вода, в якій варяться макарони. 1ст ложка солі на 300г пасти, паста аль денте і вишуканий соус- і ваш обід в італійському стилі готовий!

 

Смажити на нерафінованій олії

Така олія краще підходить для заправки салатів. Для смажіння краще використовувати рафіновані олії і пам’ятати, що канцерогени утворюються, коли над сковорідкою з’являється димок.

 

Холодна сковорідка

Для утворення смачної скоринки треба добре розігріти сковорідку. Тоді смаження пройде швидко, а на овочах чи м’ясі запечеться скоринка, яка збереже корисні речовини у овочах та соковитість у м’ясі.

 

Хай м’ясо «відпочине»

Запечене м’ясо буде набагато смачнішим, якщо 5-10хв «відпочине» перед нарізанням. Ваше терпіння буде нагороджене- соки у м’ясі розподіляться рівномірно, а смак стане більш насиченим та яскравим.

 

Продукти і холодильник

Помідори, цибулю, часник, картопля, кабачки, баклажани, а також тропічні фрукти – ківі, манго, банани набагато краще відчувають себе в теплі. Якщо ви кладете ці продукти в холодильник, ви не продовжуєте їм життя, а скоріше псуєте