097 228 17 78
Generic selectors
Тільки точні відповідності
Пошук у назві
Пошук у товарах
Шукати в публікаціях
Пошук на сторінках
Фільтрувати за категоріями
Новини
Рецепти
Статті

М’ясні страви

Рагу зі свинини з перцем чилі. 9 шт. – картоплин, 600 г філе свинини, 2 ст. ложки олії, 1 л курячого бульону, 1 цибулина, сіль, 0,5 ч. л. – мелений перець чорний, 0,5 ч. л. – кумин, 2 ч. л. – часник сушений, 1 ч. л. -перець чилі, 2 ч. л. – мелена паприка. Порізати свинину на шматочки (3 см), посолити, поперчити. Нарізати картоплю великими шматками, залити холодною водою. На розігрітій сковорідці з гарячою олією посмажити свинину, помішуючи 10-12 хв, викласти м’ясо, перелити майже весь жир зі сковорідки. Підсмажити дрібно порізану цибулю 5 хв, добавити кумин, чилі, часник та парику і смажити ще 1 хв, повернути в сковорідку м’ясо, картоплю, залити бульйоном, тушити на невеликому вогні  до готовності.

 

Перепілки в маринаді. 4 перепілки, 1 велика цибулина, 1 морква, 2.ч.л. часнику, 5 бутонів гвоздики, 15 горошин чорного перцю ,  2 шт. лаврового листку,  2 ч. л. орегано, 0,5 стакану винного оцту (яблучного оцту), олія для смажіння. На олії підсмажити перепелів до утворення скоринки золотистого кольору, викласти на тарілку. В сковорідку викласти порізану великими шматками цибулю та моркву. Як тільки цибуля стане прозорою, додати лавровий лист, часник,  гвоздику та перець, смажити 1 хв. Влити винний оцет, довести до кипіння, покласти в маринад перепілок і тушкувати 30 хв на невеликому вогні. Якщо маринаду недостатньо, додати води.

 

Смажена свинина з прянощами. Кумин (зіра) – 1 ст. л., коріандр – 1 ст. л., мелений часник – 1 ч. л., оливкова олія – 2 ст. л., сіль, мелений чорний перець, свинина – 300 г. Змолоти на кавомолці коріандр, підсмажити на сковорідці кумин (зіру). Змішати коріандр, зіру, сухий часник та оливкову олію. Шматки свинини посипати сіллю, чорним перцем та густо обмазати спеціями з олією. На розігріту сковорідку покласти м’ясо та підсмажити на кожному боці по 5-7 хв.

 

Телятина по-вірменськи. 1200 г – телятина, 50 г – вершкове масло, 0,5 ч.л.- мелений кумин, 2 шт. – лимон, 1 ч.л. – мелений чорний перець, 20 г – петрушка, сіль. Нарізати тонкими ломтиками м’ясо (шириною по 0,5 см), посолити, поперчити. Розтопити на сковорідці масло, добавити мелений кумин, прогріти, додати м’ясо і обсмажити з обох боків (по півхвилини з кожного боку) на маслі із спеціями. Викласти м’ясо, в сковорідку добавити сік з лимонів, мілко нарізану петрушку і протушкувати 2-3 хв, помішуючи. Викласти соус на м’ясо і подавати до столу.

 

Запечені курячі крильця. 1 кг – курячі крильця, 100 мл – винний оцет, 100 мл – оливкова олія, 2 ст. л. -цукор, 1 ст. л. – сушеної паприка, 1 ст. л. – сушений часник, 1 ч.л.- сіль, 0,5 ч.л.- мелений чорний перець. В мисці розмішати оливкову олію, оцет, цукор, паприку, сіль та перець. У маринад покласти крильця і лишити маринуватися 3 години (можна – цілу ніч). Можна смажити на грилі (20 хв), можна – в  розігрітій до температури 230 градусів духовці, змазуючи маринадом 30 хв.

 

Телятина в томатному соусі з каррі.  500 г – телятина, 1 шт. – цибуля, 2 ст. л.- оливкова олія, 50 г -вершкове масло, 3 ст. л. – томатна паста, 1 ст .л. – сушений часник, 0,5 ч. л – сіль, 0,5 ч. л – чорний мелений перць, 1 ст. л. – каррі. Розтопити у сковорідці оливкову олію, додати вершкове масло, викласти порізане великими шматками м’ясо і обсмажити його з обох боків. У м’ясо додати дрібно порізану цибулю, смажити до м’якості цибулі, додати води, солі, перцю, томатну пасту і тушкувати 30 хв. Додати сушений часник, каррі, тушкувати ще 5 хв, подавати з вареною картоплею та зеленню.

 

Курячий шашличок. 5 кг – куряча грудка, 3 шт. – цибуля, 2 ст. л. – чорний мелений перець, 1 ст .л. – майоран, 600 мл – кефір, 600 мл – газована вода, сіль. Порізати м’ясо на шматочки (3*4*3 см), порізати цибулю, перемішати з м’ясом, посолити, додати майоран, поперчити. Влити кефір, щоб він обволікував м’ясо, додати газовану воду так, щоб м’ясо виглядало. Маринувати 6 годин.