097 228 17 78
Generic selectors
Тільки точні відповідності
Пошук у назві
Пошук у товарах
Шукати в публікаціях
Пошук на сторінках
Фільтрувати за категоріями
Новини
Рецепти
Статті

Напої

Запашна кава.  На порцію кави – 1 см палички кориці (потерти), додати на кінчику ножа мелений мускатний горіх та мелений кардамон, засипати в турку, залити гарячою водою, довести до  кипіння. Спеції  не тільки покращать смак кави, але й можуть знизити вміст кофеїну, якщо додати 2-3 зернята  цілого кардамону на порцію.

 

Обліпиховий зимовий чай.   Кип’яток – 500 мл, ягоди обліпихи – 100 г, сушений імбир – 1 ст. ложка, аніс – 2 зірочки, кориця – 2 палички, мед. Подавити в ступці ягоди обліпихи, додати мелений імбир, залити кип’ятком, додати  корицю та аніс. Дати настоятися 5-7 хв, додати меду.

 

 Глінтвейн.   Гвоздика – 5 шт., кориця паличка – 1 шт., аніс-зірочка – 1 шт., кардамон – 1 шт., мускатний горіх – 1 шт. Для приготування глінтвейну знадобиться 700 мл сухого червоного вина, 70 мл води, цукор (або мед) – 1 ст. ложка і суміш спецій. Смак глінтвейну залежить від прогрівання і настоювання спецій – тоді весь аромат наситить вино. Але як відомо, вино не можна гріти вище 80 градусів. Тож рекомендуємо прогріти і настояти спеції у воді, процідити, а потім ароматизовану воду додати у гаряче вино.