097 228 17 78
Generic selectors
Тільки точні відповідності
Пошук у назві
Пошук у товарах
Шукати в публікаціях
Пошук на сторінках
Фільтрувати за категоріями
Новини
Рецепти
Статті

Соуси

Соус до овочевого салату: олія оливкова – 2 ст. л, сік лимону- 1 ч. л., оцет бальзамічний – 1 ч. л., гірчиця мелена – 0,5 ч.л. Інгредієнти змішати, полити салат безпосередньо перед подачею на стіл. Смачного!

 

Ароматизована оливкова олія для салатів. До оливкової олії холодного віджиму (500 мл) додати суміш  з орегано (0,5 чайної ложки), рожевого перцю (5 горошин), білого перцю (5 горошин), чорного перцю (10 горошин) та меленої паприки (0,5 чайної ложки). Олію поставити в сухе темне місце. Через кілька днів смачна та ароматна олія готова, її можна процідити і вживати на протязі 2 місяців. Ви можете винайти власний рецепт ароматизованої олії з улюбленими спеціями, травами, цитрусовими, головне треба пам’ятати, що об’єм спецій   не мають перевищувати 2% від об’єму олії.

 

Соус бешамель з мускатом. 50 г вершкового масла, 60 г борошна, 2 склянки молока, мелений мускатний горіх  -на кінчику  ножа, сіль та  мелений білий перець – за смаком. Розтопити вершкове масло, додати борошно та підсмажити до золотистого кольору. Повільно ввести молоко, постійно перемішуючи, щоб не було грудочок. Варити, поки соус не почне густішати, додати сіль та спеції.

 

Соус до м’яса: 100 г – сметана, 150 г – несолодкий йогурт, 1 ч. л.- цедра лимону, 1 ч. л. – сік лимону, 1 ч. л. – часнику сушеного  меленого, 0,5 ч. л. – сіль, 0,5 ч. л. – чорний мелений перець, 1 ч. л. сумаху. Все змішати, подавати до м’яса. Зберігати в холодильнику.

 

Імбирно-медовий соус. Змішати 5 ст. ложок соєвого соусу, 3 ст. ложки меду, 1 ст. ложка сухої гірчиці, 1 ст. ложка сушеного імбиру, сіль. Таким соусом можна змазати курицю перед запіканням у духовці.